Ο χώρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν.Σερρών

Ένας χώρος δράσεων, δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης 

Η έδρα του Συλλόγου

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών στεγάζεται σ’ έναν άρτια εξοπλισμένο και καλαίσθητο χώρο, συνολικού εμβαδού 430 τ.μ. επί της οδού Ορφέως 12, Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στον 2ο όροφο. Είναι απολύτως προσβάσιμος μέσω ανελκυστήρα και διαθέτει ειδικές ράμπες στην είσοδο. Ο χώρος περιλαμβάνει τρία γραφεία, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τέσσερα εργαστήρια.

“Δεν Είσαι Ο Μόνος, Δεν Είσαι Μόνος”

Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης

Στους παραπάνω χώρους ο Σύλλογος προσφέρει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00πμ έως 3:00μμ) ένα πλήρως καταρτισμένο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα. Σκοπός των δράσεων είναι η δημιουργική απασχόληση, η ψυχοεκπαίδευση και κυρίως η ενδυνάμωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν κάποια ψυχική διαταραχή. Ο Σύλλογος προσφέρει ένα ασφαλές και κυρίως φιλικό περιβάλλον ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης.

Εθελοντικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών χωρίς την παρεμβολή υπηρεσιακής γραφειοκρατίας ή τη συνοδεία ιατρικού φακέλου, προσφέρει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, άνοια, alzheimer καθώς και στις οικογένειές τους. Τα μέλη του Συλλόγου έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κοινωνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα, καθώς και στη διοργάνωση δράσεων και θέσης των στόχων που θα τους βοηθήσουν στην προσωπική τους πορεία ανάρρωσης.

Scroll to Top