4ο 4ήμερο Φεστιβάλ Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας -10 Οκτώβρη- με τίτλο:«Αλλάζοντας Αντίληψη…Όλοι μαζί» (Σέρρες, 10-13 Οκτώβρη 2013)

«Αλλάζοντας αντίληψη… Όλοι μαζί» ήταν για το έτος 2013 το σύνθημα ενότητας του 4ημερου Εορταστικού Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας -10 Οκτώβρη- που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών από τις 10 έως τις 13 Οκτώβρη, (προ-)καλώντας τους μικρούς, μεγάλους και ακόμα πιο μεγάλους συμπολίτες του να εγκαταλείψουν πια τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τους μύθους που χρόνια τώρα κρέμονται άδικα σα βαρίδια πάνω από την ψυχική ασθένεια και να γιορτάσουν όλοι μαζί κατά της διάκρισης προς την όποια ψυχική διαφορετικότητα των ανθρώπων μεταξύ τους μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα Τέχνης και ψυχαγωγίας… Η τεράστια συμμετοχή των Σερραίων κάθε ηλικίας στο Φεστιβάλ και τις επιμέρους ανοιχτές εκδηλώσεις του, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των συνεργαζόμενων φορέων για την υλοποίηση του είναι ίσως η πιο χειροπιαστή απόδειξη πως οι καιροί αλλάζουν, τα στερεότυπα παρακμάζουν και οι μύθοι εξασθενούν μπροστά σε μια κοινωνία που είναι έτοιμη πια να μάθει την αλήθεια, να ξεφύγει από την πλάνη της και να αλλάξει αντίληψη, προκειμένου να ζει ενωμένη και πραγματικά ψυχικά υγιής… Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της ψυχής μας όλους όσους εργάστηκαν, υποστήριξαν και πήραν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό το Φεστιβάλ ενότητας, γιορτής και αλλαγής, με την υπόσχεση ότι: «Θα τον αλλάζουμε τελικά τον κόσμο… Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος» (Κ. Γώγου).

Συνεργαζόμενοι Φορείς

Δήμος Σερρών, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ν. Σερρών, Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Καλειδοσκόπιο”, Κέντρο Ημέρας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Α.), Κέντρο Ελληνικού Ψυχοδράματος και Κοινωνιοδράματος, Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σχολή Χορού “Fouette”, Εικαστικό Εργαστήρι “Πολύτεχνο”, Ομάδα Κουκλοθεάτρου Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών “Τα Κουκλο-αρμενίσματα”, Εικαστικό Εργαστήρι “Πολύτεχνο”, Ιππικός Όμιλος Σερρών, Μουσικό Σχήμα “Paranaue” & Χορευτικό Σχήμα “Dansue”, Μουσικό Σχήμα “Grouvagang”, Μουσικό Σχολείο Σερρών, “Ποδηλατάδα” Σερρών, Όμιλος Ορφέα Σερρών, Θεατρική Ομάδα “6…7” κα. Η δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σχετικά links:                                                               

 http://www.sofpsi-ser.gr/photos/category/2-4o-tetraimero-festival-serres-10-13-oktovriou-2013

 https://www.youtube.com/watch?v=D15hJLO3aJw

 http://mentalhealthworldwide.com/2013/03/anti-stigma-festival-and-song-greece/ 

996018_435773696534093_169494130_n
Scroll to Top