Greek English

Slideshow

collage1 banner87 bannerc -bunner  site

Υποδομές

Οι Υποδομές του Συλλόγου

Η Δομή του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών αποτελείται από έναν άρτια εξοπλισμένο και καλαίσθητο χώρο, συνολικού εμβαδού 430 τ.μ. επί της οδού Ορφέως 12 Παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στον 2ο όροφο. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει δύο (3) γραφεία, μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τέσσερα (4) εργαστήρια και αποτελεί τη βάση απ' όπου ξεκινούν οι πολυάριθμες δράσεις του συλλόγου.

Στους χώρους αυτούς προσφέρει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή τις απογευματινές ώρες (5:00 μμ έως 9:00μμ) ένα πλήρως καταρτισμένο ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση, την εκπαίδευση και κυρίως την ενδυνάμωση των ατόμων που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν κάποια ψυχική διαταραχή, παρέχοντας σε αυτά ένα ασφαλές, υποστηρικτικό και κυρίως φιλελεύθερο περιβάλλον που προωθεί την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.

Χωρίς την παρεμβολή υπηρεσιακής γραφειοκρατίας ή τη συνοδεία ιατρικού φακέλου, ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε 60 άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας/άνοιας/alzheimer και 50 φροντιστές ετησίως κατά μέσο όρο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα της εμπλοκής τους στα κοινωνικά δρώμενα (πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά κα.), της ευέλικτης οργάνωσης δράσεων και της οριοθέτησης των στόχων εκείνων που θα στοιχειοθετήσουν τελικά την προσωπική τους πορεία ανάρρωσης.

xwrosipologistwn      

                                           polychoros

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Σερρών συνέβαλε στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων τις οποίες αδιάλειπτα εξυπηρετεί από το 1998 και που πλέον πλήττονται περισσότερο από την τρέχουσα οικονομική κρίση ο Σύλλογος εντάχθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης και με συμπράττοντα φορέα το Δήμο Σερρών δημιούργησε έξι δομές για την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης: Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικό Λαχανόκηπο, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης.

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στόχος ήταν η διασφάλιση της τροφοδοσίας τουλάχιστον 150 οικογενειών κάθε μήνα με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους προκειμένου να ωφεληθούν οικογένειες οι οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.

         pantopwleio     -   

Δομή παροχής Συσσιτίου: Στόχος είναι η εξασφάλιση της τροφοδοσίας γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους ημερησίως για να εξασφαλίσουν τα καθημερινά τους γεύματα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .

 sussitio   

Κοινωνικό φαρμακείο: Στόχος ήταν η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και ιατροφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους κάθε μήνα. Σκοπός αυτής της δομής ήταν η προσβασιμότητα όλων στην υγεία και στην φαρμακευτική περίθαλψη ώστε να μην υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που να στερούνται αυτό το πολύτιμο αγαθό.

farmakeio   social 

Δημοτικός Λαχανόκηπος: Στόχος ήταν η εκμετάλλευση συγκεκριμένης γεωργικής έκτασης 50 τ.μ. από τουλάχιστον 100 άπορους και άνεργους για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με αποκλειστικό σκοπό την σίτιση τους για ένα έτος. Με την συγκεκριμένη δομή επιτεύχθηκει η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού του φαγητού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ωφελούμενου μέσω της κοινωνικοποίησης και της αυτοβελτιωσης.

laxanokipos   

Τράπεζα χρόνου: Σκοπός της ήταν η ανάπτυξη ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη και υποστηρίζεται από το δική της μονάδα συναλλαγής. Βασική επιδίωξη ήταν η κάλυψη καθημερινών αναγκών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

    tx

Γραφείο Διαμεσολάβησης: Σκοπός ήταν η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε τουλάχιστον 200 άπορους, άνεργους και άστεγους κάθε μήνα, σχετικά με τις δομές που μπορούσαν να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιήθηκαν.